Προσοχή! Tο site μας χρησιμοποιει cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Αν συνεχίσετε την περιηγηση, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies OK

Σόμπα Pellet - Γιατί να την Επιλεξω

19/12/2016
από Φωτης Κουρμαδας

Οι σόμπες πέλλετ προσφέρουν αυτονομία θέρμανσης και λγότερους ρύπους, ενώ  χαρακτηρίζονται από υψηλή τεχνολογία. ( η λειτουργία τους μπορεί να προγραμματιστεί μέσω ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης ) 

Μπορεί να είναι αερόθερμες, δηλαδή να εγχέουν ζεστό αέρα, ή καλοριφέρ ή νερού, δηλαδή να ενώνονται με το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού και με τα σώματα καλοριφέρ.

Οι αερόθερμες σόμπες pellet λειτουργούν παράγοντας ζεστό αέρα μέσω της καύσης. Οι σόμπες pellet νερού ή καλοριφέρ έχουν παρόμοια λειτουργία με αυτή του λέβητα. Η διαφορά είναι ότι η εγκαρτάστασή τους μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού (αρκεί να υπάρχει παροχή ρεύματος και κάποιο σημείο απ’ όπου θα μπορεί να εξάγεται ο καπνός).

Οι σόμπες pellet νερού συνδέονται με το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού και μέσω της καύσης ζεσταίνεται το νερό, το οποίο στη συνέχεια, με τη βοήθεια του κυκλοφορητή, διοχετεύεται στα θερμαντικά σώματα του σπιτιού.

Η ανατροφοδότησή τους με pellet γίνεται και στις δύο περιπτώσεις μέσω αποθηκευτικού δοχείου, χώρος που μπορεί να είναι ξεχωριστός ή ενσωματωμένος.

Γιατί να χρησιμοποιήσω μια σόμπα  pellet ;

  • Εύκολος χειρισμός
  • Η λειτουργία τους μπορεί να προγραμματιστεί
  • Λιγότερη τέφρα και άλλες εκπομπές καυσαερίων
  • Πανεύκολο στην χρήση του καυσίμου αφού μεταφέρεται συσκευασμένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτόματο δοσομετρητή για τροφοδοσία της φωτιάς.
  • Δεν "καπνίζει" όπως η καύση του ξύλου στις ξυλόσομπες, οπότε δεν χρειάζεται μεγάλα και ψηλά μπουριά στις στέγες.


 

 

Προσφορές Τόγιας

Γραφτείτε με το email σας, για να λαμβάνετε τις Ειδικές Προσφορες Πρωτοι!