Προσοχή! Tο site μας χρησιμοποιει cookies για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Αν συνεχίσετε την περιηγηση, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies OK

Συντήρηση Κλιματιστικού

03/04/2016
από Φωτης Κουρμαδας
Συντήρηση Κλιματιστικού

Η συντήρηση του Air Condition είναι μια εργασία που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας! Ο λόγος είναι η εξασφάλιση τόσο της αποδοτικής λειτουργίας του κλιματιστικού, όσο και η απομάκρυνση των βλαβερών οργανισμών που μπορούν να επιβαρύνουν την υγεία μας!

Πέρα από την επαγγελματική προσέγγιση σε όλες τις διαδικασίες καθαρισμού, ένας ειδικευμένος τεχνικός θα καθαρίσει τους εναλλάκτες και τον ανεμιστήρα στις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες με ειδικά χημικά (διαδικασία απαραίτητη ανά 2-3 χρόνια), ενώ θα ελέγξει τις πιέσεις, την ποσότητα του ψυκτικού υγρού και θα προχωρήσει σε οπτικό και ακουστικό έλεγχο για να τσεκάρει την γενική κατάσταση του κλιματιστικού και να βεβαιωθεί ότι δεν ακούγονται περίεργοι θόρυβοι και ότι λειτουργεί σωστά.

Εσεις βεβαια μπορείτε να κάνετε κάποιες βασικές εργασίες συντηρησης  από μόνοι σας:

Καθαρισμός φίλτρων εσωτερικής μονάδας.

Ο καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας ξεκινάει με τον καθαρισμό των φίλτρων.  Ανοίξτε το εμπρόσθιο κάλυμμα του κλιματιστικού, αφαιρέστε τα φίλτρα και πλύνετε τα με κρύο νερό στο μπάνιο.  Αν τα φίλτρα είναι πολύ βρώμικα και δεν έχουν καθαριστεί για πολύ καιρό, χρησιμοποιήστε πάνω τους το καθαριστικό της εσωτερικής μονάδας, αφήστε το μερικά λεπτά να δράσει και ξεπλύνετε με κρύο νερό.  Αφήστε τα να στεγνώσουν στο μπάνιο.

Καθαρισμός στοιχείου εσωτερικής μονάδας.

Στη συνέχεια ψεκάστε με το καθαριστικό της εσωτερικής μονάδας το στοιχείο του κλιματιστικού σας.  Αν το στοιχείο είναι σχετικά καθαρό, ένας απλός ψεκασμός θα πρέπει να είναι αρκετός.  Αν το στοιχείο έχει να καθαριστεί πολύ καιρό και έχει πιάσει πολύ βρωμιά, βοηθήστε την διείσδυση του καθαριστικού ανάμεσα στα φύλλα του στοιχείου με το πινέλο.

Καθαρισμός στοιχείου εξωτερικής μονάδας.

Ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό το στοιχείο της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού σας.  Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το κλιματιστικό σας από το νερό, μιας και όλες οι ηλεκτρολογικές συνδέσεις και ο ηλακτρονικός εξοπλισμός του κλιματιστικού σας είναι τοποθετημένα σε στεγανό κιβώτιο μέσα στο κλιματιστικό σας.

Αν ξεπλένετε τακτικά την εξωτερική μονάδα, ο καθαρισμός με νερό μπορεί να είναι αρκετός. 

 

Μην ξεχνάτε : Η πλήρης συντήρηση του κλιματιστικού σας, περιλαμβάνει αρκετές επιπλέον εργασίες.

Οι εργασίες αυτές πρέπει πάντοτε και υποχρεωτικά να εκτελούνται από αδειούχο ψυκτικό και όχι από τον οποιονδήποτε.

 

Εφόσον το κλιματισκός σας εχει βλάβη ή θελετε να το αντικαταστήσετε με ένα νεότερης τεχνολογίας και χαμηλότερης κατανάλωσης, σε εμας θα βρείτε λύσεις για όλα τις ανάγκες σας σε πολύ καλές τιμές.

Προσφορές Τόγιας

Γραφτείτε με το email σας, για να λαμβάνετε τις Ειδικές Προσφορες Πρωτοι!